Medstål

Först lite medkropp. S1 pratade med en medbyggare om hur skåran i medkroppen hanteras i regeln. Svaret var att man inte får ha fiber där och att han hade minimalt glapp. Detta är ett exempel på en medbyggare med en konservativ syn. Motsatsen kan man ana i denna flera år gamla bild på Tomeks medkroppar. De visar inte skåran, men de är kortare än minlängden. Kanske lägger han in lite regelträ på liknande sätt som jag föreslagit. Vi kan inte ha det så här.

Nu till stålen som man fäller in i denna ospecificerade träkropp.

Vissa byggare har ju börjat skära ut massor med stora hål i stålet för att spara vikt. Det ställer ju krav på konkurrenterna att göra samma sak. Dessutom är det nog en ganska stor fördel att kunna limma ihop sidorna genom stålets stora hål.

Nu när medstålen ändå måste vattenskäras har jag försökt att reda ut om det går att köpa plåt som är hård och rostfri. Det gör det, 1.4418, men det kostar 215kr/kg plus moms vilket landar på 600kr/stål plus vattenskärningen. 

Jag tar fram en skärfil som ni andra kan få om ni vill. Den kanske skulle kunna ligga här på hemsidan för nedladdning. Vi får se.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln