Första dagen


Isen höll nästan. Två badade varav en fick simma. Det var en råk lite över layline de körde ner i. De klarade sig bra.

-

Jag lyckades ta mig loss i första starten. När jag närmade mig märket stod det helt klart att jag var först. Då dök en röd prick upp i banan. Jag visste att det var en röd prick, men i den här klassen kan man bli diskad för lite av varje. Jag tänkte att hellre kommer jag femma än bli diskad för att åka på fel sida om ett dollymärke som måste tas om babord. Därför halvvindade jag ner till märket för att vara säker. Tvåan passerade det på fel sida plus att man såg det riktiga dollymärket en bit upp. Då lovade jag igen och rundade först ändå. Därifrån drog jag ifrån de andra rejält. Andra och tredje varvet gick lugnt och fint och jag gick i mål först.

-

I andra kvalracet rundade jag femma, en framför fick sladd på länsen och jag kom fyra i mål.

-

Nu var jag i A-fleet! Skönt. Nu kan inget gå fel.... Man får klistermärken och märkband att markera utrustningen med så att man inte kan byta mer än tillåtet. Mina låg i lådan inne i hamnen. Full rulle över minerad is. Hämta, tappa en segelmarkör där utan att veta det och tillbaka. Det var lugnt. Senare kom en polack och lämnade det jag tappat till mig.

-

Första A-racet började med att bli ifrånåkt av alla runtomkring. Ofri vind ett helt ben var inte så lockande så jag slog. Babordsbåtarna väjde inte eller så panikslog de framför mig. Hela det benet blev sämre än att segla i störd vind. Isen som varit ganska hård blev slaskig i ytan och man borde trimmat kontinuerligt hela dagen för det. Inför sista gjorde jag om trimmet helt, det kändes riktigt snabbt. Jag hoppas att det blev ett lite bättre resultat än runt 30 som i de tidigare.

-

Det var en rolig dag med många intryck. Roligast var att vinna första kvalet med så mycket. Tråkigast var att inte hitta farten i A-fleet. Det kändes som att det gick fort, men ändå var 30 pers före varje gång.

-

Jag vill jättegärna segla mer. Hoppas att isen håller för nattens och morgondagens regn.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln