All Saints Regatta

Trots den sunkiga väderprognosen fick vi de tre race som krävdes för en regatta. Vi var skapligtnyfikna på hur mycket vatten som var kvar på isen. Det had sjunkit igenom och kvar var det 0-15 mm vatten, på de flesta ställen 2mm.

Den aivtagande vinden tillsammans med låga slaskhögar gjorde medval och segelval svårt. Fredrik och Tomas hittade rätt i sista medan jag och Gunnar inte gjorde det. Gunnar gilla pysväder och hade med rätt medar och segel gått bättre i sista, men det var 7 poäng upp till de framför så han fick nog det han förtjänade. Bra där! Jag är åxå nöjd, men 7 platser hade säkert gått att krama ur med rätt grejjer på.

Det är just det som sporten går ut på. Skaffa grejjer som täcker upp för de förhållanden som blir. Ta med dem ut på isen. Det händer att man lämnar något man borde tagit ut. Sedan skall man sätta på de rätta grejjerna. Det är en bedömning som kräver erfarenhet och hjärnaktivitet. Jag vet med mig att det inte ligger i focus när man kommer in, där skall jag bättra mig. Så fort man kommer in skall en utvärdering ske och gärna en åtgärd. Efter det kan man gå runt och socialisera.

Vi är alla fyra supernöjda med resan. Tre seglingsdagar med olika förhållanden har gett oss mycket erfarenhet. 

Nu är klockan strax efter 17 här och 16 i Sverige. Vi sover ett par timmar och kör ner till Åbo i natt. Vi kommer hem till middagen i morgon. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln