Fysingen

Jag har aldrig seglat på Fysingen. Vad är problemet med den sjön? Ett problem kan vara att många samlas på den närmre Ullnasjön. Det kanske inte är så bra nu i mellandagarna när Ullna är utdömd. Den växer sig nog stark igen.

Jag har en möjlig seglingsdag onsdag, torsdag eller fredag. I morgon, onsdag, ser det ut att kunna bli svag vind. Det är ju jättebra att träna det, men risken att stå och glo är jag inte beredd att ta. Onsdag får bra väder för istillväxt, klart och ganska kallt. Torsdag får definitivt vind, mycket. Även fredag får mycket vind. Båda dagarna får varm vind från sydväst. Torsdagen kan ju ev bli mest lämpad för segling då isen haft tillväxt rätt många timmar. Problemet är att den är orekad. 

Det är större chans att någon rekar Ullnasjön, därför är det rätt troligt att någon seglar där ena eller båda dagarna. Om jag skall vara bekväm är det smart att planera in fredagen så att det finns en möjlighet att någon rekar Ullna på torsdag. 

Jag är rätt sugen på att åka och kolla Fysingen i morgon em. Det tar 35 min dit, 30 min på plats och 35 hem.Plus lite strul innan och efter. Två timmar. Kanske blir det av i morrn. 

Det är viktigt att inte vara ensam av säkerhetsskäl och för att farten skall kunna bedömas. Därför är det viktigt att planera i förväg så att fler lockas med.

Två gubbar åkte till Säkylä i går och en kanske gör det i morgon. Ambitiöst är rätt ord. De får bra träning mot bra seglare på stor yta.

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”