Landet

Nu är den nya eran med eget landställe inledd. 606:an byts mot en fastighet i stockholms skärgård. Jag har gått upp i detta totalt. Det är massor med småprojekt igång samtidigt.
Det finns ingen el. Eller nu gör det det, ett litet 12v-system bestående av två gamla bilbatterier, en 30w solcell, en manick som håller koll på laddningen och några cigguttag. Dessutom har vi en inverter så att vi kan få ut 150w i 220v.Vi har märkt att det är en j-a massa apparater som måste laddas hela tiden. Förutom detta har vi ett 2KW elverk.

Med elverket kan jag driva en pump som trycker upp sjövatten till en stor blå plasttunna som står på ett berg. Den funkar som vattentorn, så nu har vi ett fungerande vattensystem som kan byggas ut hur vi vill. En vedeldad varmvattenberedare gjord av en överbliven rostfri vattentank är nästan klar. Detta är väldigt tillfredsställande för mig som gillar tekniska lösningar. Nästa helg vi är ute kommer jag att kunna fylla en barnpool med varmvatten, Moa och Felix blir nog nöjda. Jajust det, en pool måste vi ju köpa.

Båten på bilden är ännu ett projekt. Den låg i skogen halvt täckt med barr och löv. En 25hk Yamaha lågg i båthuset. Den visade sig funka. Bak är den väldigt lite v-bottnad och dessutom kuppad. Motorn är upptiltadf max, ändå gräver fören ner sig och båten blir otroligt rank i hög fart. Jag måste nog räta upp akterspegeln så att motorn kan tiltas upp mer så att fören kommer upp ur vattnet.

Kaminen på bilden gav dåligt med värme. Sidorna i den var täckta med stenplattor vilka jag slog sönder och plockade ur. Nu blir den het och vi slipper elda för kråkorna. 

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”