Uppfattning

På träningslägret visade Linkan sin raklinjal. En speciell raklinjal vars enda uppgift är att vara rak. Jag köpte den och den batteridrivna lampan han hade.
Nu kan man mäta medar på ett tydligare sätt. Att kunna mäta dem bättre har fått mig att få en känsla för hur det funkar. En riktig känsla (kanske). Jag börjar få en uppfattning om hur det svarta och kurvan fungerar. Det är lite väl tidigt att tänka så innan medarna är seglade. Ändå ser man att 0,2 mm 30cm framför medbulten är en hel del. Man ser åxå att en kort svart längd sjunker ner i isen. När meden står på linjalen med ljus bakom alltså....
Man har tydligen pratat om svart för länge sedan, men misslyckats med att föra det vidare till dagens slipare. Nu börjar det formas en uppfattning om hur viktig den svarta längden är. Rätt eller fel återstår att reda ut, men det känns som att vi är inne på rätt väg. Det lutar åt att kortare svart än 5cm är totalt bannlyst och att 10cm är rimligt medan upp till 20cm kan vara önskvärt i vissa lägen. Vi är några som hjälps åt med detta och delar info. Nu vill jag ut och segla.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln