Inlärning

Det är riktigt kul att lära sig saker. Jag har alltid varit intrresserad av teknik. Klassen har mycket att erbjuda. Det är så annorlunda vattensegling så jag kan ge mig fan på att vem som helst kan lyckas. Man behöver nog inte komma från kappseglande. Det som krävs är mer ett engagemang som aldrig sinar. Såhär på höstarna brukar det vara frustrerande att inte kunna komma ut och testa grejjerna. Vecka 46 i Finland känns viktig.
-
För att det skall kännas inspirerande och hoppfullt bör man skaffa eller förändra något på materielet. Om man inte ordnar något nytt bör man ha någon ny tanke. Det kan vara ett sätt att se på medval, segelval och trim eller ett nytt sätt att segla banan. Utvecklingen får aldrig stanna!
-
Mina förväntningar är att mast och segel funkar bra i snabba förhållanden samtidigt som jag seglar bra så mycket som möjligt. När detta infinner sig vill jag vara före Fredrik eller Tomas i en regatta. Om inte detta löser sig i år blir det ett nytt speedsegel. Förra årets målsättning var att vara före någon av dem i ett race. Det löste sig med båda i första och andra tävlingen.
-
Jag vill även försöka bli bättre i alla olika osnabba förhållanden. Jag har försökt med olika medel tidigare. I år är det ett set tunna T som kanske kan hjälpa lite (mycket).

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”