Ullna

Det blev en fysiskt krävande lördag. Ganska mycket vind bromsades upp av geografin runt om. Den byiga vinden fick man anpassa sig till genom att trimma snällt. Ganska mjuk mast och lågt skotavstånd hjälpte till att böja masten och tvista ur toppen. På vägen hem var man riktigt mör.

Det är intressant att läsa av vindens beskaffenhet över banan. Den var ganska lika hela dagen. På kryssen var höger layline dödens linje. Det lönade sig att försegla sig lite på babord layline. När man på bb layline inte nådde upp till märket lönade det sig att pina upp till det och glida runt. 

Patrik, Göran, jag och en nybörjare körde hela dagen. Göran hängde på bra och var i vissa fall före både mig och Patrik. Patrik och jag hade riktigt roliga fighter där minsta misstag straffade sig. Det gällde att undvika högerkanten på kryssen och att få lyft. När Patrik låg före var det rätt najs att de honom i ett högt lyft. Då var det bara att segla lite för högt och när byn kom lova lite. Det känns som att sno snarr från en unge. Han upplevde detsamma när jag låg före honom.

Peter mekade isjakter för att nybörjare skall få lättare att komma igång. Max fick segla en del och fick mersmak. 

I morse när jag kom till isen var det ingen vind. Risken att stå och glo var jag inte beredd att ta, så jag plockade ihop grejjerna och tog en promenad med fru och dotter istället. Beslutet blev rätt då det inte gick att segla idag. 

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”