R1

Det gick att få igenom tre rejs i svag vind. Ni vet ju vad jag tycker om att ha regler och sedan inte ta så hårt på dem.
Jag har för ett år sedan gjort en manual för hur enbregatta bör hållas. En av punkterna som kanske brister regelbundet är det här med maxtid. För det första, skall vi ha en maxtid? Om svaret är ja så tycker jag att det skall skötas transparent. Det kan tex gå till som jag föreslagit tidigare, längd mellan märken och varvtider noteras och sparas på rundningsprotokollet.
Nu drar några läsare slutsatsen att jag är missnöjd över att ha missat en regatta efter att ha gjort bedömningen att den inte skulle gå att genomföra. Det är lugnt, efter krocken tar jag det här på lek. Skall man ta tävlingarna på allvar måste, i det fallet som förändrade mig, protestförhamdlingarna skötas korrekt. Så länge det går till såhär kan jag ta resultaten med en klackspark. Det är faktiskt jäddrans skönt. Jag är nöjdare nu än innan. Nu verkar det som att frustration och typ tokvilja skavts av litegrann. Det är ok med lite si och så med regeltrogenheten.
Jag vet inget om maxtiden idag, men att vinna i lätt vind är inte lättare. Bra jobbat Linkan!
Rickard fick vinna ett rejs! Det borde han vara glad över.
I morrn blir det kul att träffa polarna och segla.

Några har funderingar på medslipning. Jag har gjort mig av med den gamla. En ny är under produktion. Den är annorlunda. Mycket måste hittas på. Det är jättekul att bygga den och jag tror att den blir topp notsch. I januari räknar jag med att den är klar. Ni kommer att få se resultatet, men inte maskinen. Info kommer....

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln