Slipen

Det är en hel del att lära sig. Idag tog jag ett rejält kliv framåt. Nu är det inte så mycket kvar för att slipa rationellt med bra precision.

Maskinen bygger på att en Tormek T-8 åker på en räls som är justerbar. Meden sitter fixerad över slipmaskinen och är justerbar i alla ledder. Robban har hjälpt mig med styrning av en elmotor som drar slipmaskinen fram och tillbaka. Det tar ungefär en timme att slipa ena sidan på en med. På slutet nuddar stenen bara lite lätt men den måste ta det sista, annars blir det ojämnt slipat. Det är ok att det tar tid, jag står ju inte och glor hela tiden :) En timer stänger av både slipmaskinens rotation och fart. Dessutom släcks lamporna.

Idag skippade jag diamanthjulet jag köpte för att få en finare yta. Det visade sig att det slipade på hörnen tills de gick sönder. Nu är jag tillbaka på orginalhjulet som formar sig efter meden. Problemet med grov yta på tvären löser jag med en handjagarjiggslipmoj. Den är inte optimal än, men funkar. Det är lite trist att inte maskinen inte klarar hela jobbet.

Vinklarna har varit krångliga att reda ut. Idag gjorde jag en supervinkelmätare. Det är skönt att äntligen veta vad man håller på med.

Det finns massor med strul. Nu kan jag dock köra igång.... En film på detta kanske?

Det finns bara en kurva på nästan 50cm/0,2. Ta det eller lämna det........Däremot kan man välja eggvinkel. Om du inte väljer så väljer jag samma som det var eller en vinkel jag tycker passar dig bättre.

Priset är 250kr/st.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln