Tvåa

Jag var ju med på fredagens tre race. Efter dem låg vi femma med poäng inte långt från de fyra före. Bakom oss var det ett gap.
-
På lördagen och söndagen, med Lotta som tvåa istället för mig, avancerade vi till tvåa. Det är riktigt najs att ha detta resultat att bygga vidare på i Malmö i augusti.
-
Vi som seglade och särskilt Peter, Johan, Lotta och Gunnar är riktigt glada, stolta och nöjda. Jag är dessutom imponerad av deras kunnande som jag fick ta del av i fredags.
-
Det bästa jag tar med mig är erfarenheten av taktikerrollen. Mina erfarenheter från alla andra båtar är en diskussion ombord. Här var jag alldeles för mesig i första racet. Det var det som gjorde att vi hamnade på tredje plats. I andra tjuvstartade vi, men seglade upp oss till tredje. I sista låg vi faktiskt sist de första två benen, men låg tätt på de andra. Sista kryssen seglade vi i bra tryck ganska mycket. Vi ville gärna ha vänstra märket då vi sett att det kan bli vindhål vid det högra. Det var trafik kring det och det högra låg vi precis upp. Jag såg att det kom ett stort vindfält från vänster och bedömde att märket skulle ligga närmre och ha vind hela tiden. Strax efter rundningen stod det klart att vi ledde och det var bara att skynda i mål. I tredje njöt jag av att ha all strategi och taktik i mina händer. Att ha befogenhet att befalla dessa tre duktiga seglarna vart vi skall segla var obekvämt i första, men kändes bättre och bättre.

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”