Var sitter det då?

I dag åkte jag ner till verkstaden och funderade på vad man kan göra hemma för att förbereda sig. 

Det mest uppenbara är spegel och vristremmar på handskarna. Mina gamla är nerslitna. Jag kommer att göra två par så att man kan byta om ett par blir blöta.

Sedan vill jag ha en laminärstörare på hjälmen för att hindra vinden att suga tag i hjälmen. Jag skrev om det tidigare. Hjälmen är ju rund vilken är en gynnsam form för luft att följa. Därför sugs luften in bakom hjälmen precis som bakom seglet. Det bildas ett större undertryck på hjälmens baksida än man får om den laminära stömningen bryts av. Kolla Marcus hjälm nedanför.

När jag kom hem sökte jag efter fartdräkter och då dök denna upp. Stora storlekar finns knappt till salu, men denna fanns på Alpingaraget för 1000kr nersatt från 3000kr. Ett ex fanns kvar så det var bara att handla. Att den är vit är snyggt så länge den är ren. Man får väl tvätta efter varje gång man använt den kan jag tänka mig. Hoppas den är tillräckligt stretchig så att man får tag i baguetten när man blir kissnödig. Vafan, nu inser jag att dojjerna är svartvita, hjälmen vit och handskarna svarta. Lite väl matchigt!

Ofta hör man kommentaren "det är inte där det sitter". Alla dessa saker är av den naturen att någon kan säga så. Från och med nu finns ett standardsvar; "var sitter det då?" Grejen är att vissa småsaker är sportsligt gratis. När man ligger och seglar kostar de ingen vikt, hinder, luftmotstånd eller tankemöda. Fixar man dessa nu innan säsongen kommer man inte att ta någon skada under säsongen. Därmed är de sportsligt gratis och värda att göra om man orkar, har råd och tror på dem.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln