Underställ

Jag hittade äntligen ett tjockt underställ som inte glipar i ryggen. XXL Fritid hade det på fiskeavdelningen. Jag jobbade med det idag och det var riktigt skönt.
Nu är fyra gubbar uppe i Korsika och seglar på hård snabb is med lite snö på. De har för avsikt att passa på innan det stora snöfallet kommer natten mellan tisdag och onsdag. Ju längre österut man kommer ju mer klingar snöfallet av. Har vi tur klarar sig östkusten från jättemängder. Finland har enligt en säker källa regatta. Plan B är att åka dit fredag kväll och komma till Sthlm måndag morgon.
Jag har en asbra känsla från senast på Fysingen. I den hårda byiga vinden funkade ekipaget klanderfritt efter lite medbyten och vantjustering. Hårt i sida och kort skotavstånd verkar vara bra hållpunkter. När jag hade greppiga högfartsmedar bak och en styrmed med lång åkyta blev styrningen bråkig. Meden ville gå rakt vilket gjorde korrigeringarna ryckiga. Med en snömed med kortare åkyta styrde det smörigt. Faktum är att jag precis innan slipade av eggen ända till 5-8 cm framför medbulten. En teori man alltid hört är att ha eggen slö framför medbulten och vass bakom. Det har jag förstått, men inte testat förrän nu pga rädsla för att tappa grepp. Meden ges ingen möjlighet att självstyra med denna slipning.

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”