Telefonmöte

I går kväll hade vi ett telefonmöte angående rankingsystemet. Det var utlyst på FB och öppet för alla. Tyvärr var det bara Fredrik, Peter och jag som närvarade. 

Vi hade alla helt olika inställning till detta så vi kunde inte enas om ett förslag. Ämnet blev ändå väl ventilerat så åtminstone jag har en förståelse för hur man kan tycka. 

Det största problemet ligger i var vi vill lägga problemet med olika mycket poäng beroende på antalet deltagare. Skall den övre fjärdedelen få en massa röriga poäng som ser olika ut från gång till gång eller skall undre fjärdedelen få det. Jag har aldrig tidigare sett att de som seglar i den undre delen drabbas på ett likartat sätt av detta som den övre. Eller, joföresten, det har jag ju. Stockholmscupen i 606 har lågpoänsystemet. Den övre delen i listan ser snygg och prydlig ut medan den undre är söndertrasad med en jävla massa bokstavskombinationer, parenteser och spretiga poäng. I en sådan här lista får de som måste räkna en (35 (DNS)) lika många poäng plus ett som antalet deltagare totalt i hela cupen. Man hängs av från listan och kan ge upp vidare engagemang den säsongen. 

De som inte dyker upp skitar ner listan, men det kommer vi nog aldrig ifrån. Vi pratade om syftet med rankinglistan. Ett är ju att ha ett underlag att dela ut bidrag från. Det viktigaste är nog ändå det sportsliga, att kunna läsa av sin samlade kunskap och utveckling. Många går in då och då för att kolla sin position. Man sätter ett avtryck som man vet att andra ser. 

Kan vi inte göra en lista där vi får ungefär samma nivå på poängen över hela startfältet? Jag tror det. Matematiken är lite klurig, men det kommer ett excelark inom kort. Jag lovar.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln