Konflikt

Två ggr har jag satt mig i en regel 11-situation där jag för sent lyckats väja. Det är ganska viktigt att en lovartsbåt verkligen gör vad den kan för att väja. I båda dessa situationer har jag vetat om situationen, men inte förväntat mig ett aggressivt beteende från läbåten. Båda gångerna satte de sina båtar i min med flit och så mycket de kunde. Normalt är man ju lite följsam och varnar i god tid om man bara vill att lovartsbåten skall flytta sig. Jag har blivit övverraskad av deras ovanliga beteende och agerat för sent och för lite.

-

Det är ju så att reglerna gäller i första hand. Man måste vara beredd på att bli nitad. Så som många gör, och jag med, skulle inte funka i matchracing. Alltså att man drar lite på att hålla undan för att slippa svänga åt ett håll man inte vill åt.

-

Detta är egentligen inget problem, vi har relationer mellan båtarna. De som är bussiga mot mig är jag bussig mot. Vissa vet att de kan gå före mig för sb och jag kommer inte att protestera. Dessa två båtar kommer inte att få det.

-

Varför jag anser deras beteende som minnesvärt är att jag fått uppfattningen att syftet från deras sida varit att få mig att snurra. Det man normalt vill är ju att få en annan båt att väja.

-

När jag var ny i klassen var jag inblandad i situationer hela tiden. En säsong bestämde jag mig för att sluta med det. Protestflaggan lämnade jag iland. Det hjälpte. När man vet att man inte kan protestera går det att undvika konflikter. Visst är någon lite i vägen för mig då och då, men om det inte hindrar mig nämvärt är det bara att köra vidare. Seglingen blir mycket roligare och jag kan fokusera på det jag ska.

-

Nu har jag flaggan med mig och använder mig den så som KSR anvisar, men inte alltid.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln